вторник, 21 май 2013 г.

Студенти – медици се борят за доброто име на лекарската професия

Лекарската професия е една от най-тежките, изискващи и отговорни професии. Медиците заслужават да получат признание за това, че отдават живота си в името на хората. Затова на 13, 14 и 15 май ние от "Асоциацията на студентите-медици в България" организираме кампания „Благодаря ти, докторе!“ за събиране на благодарствени писма от пациенти към лекари, които са им помогнали и са ги докоснали със своите професионализъм, доброта и човечност. За първи път кампанията беше организирана от АСМБ - Плевен на 4 и 5 Април, по случай 7 април - празникът на Здравния работник.
„Приканваме всеки човек, който желае да изкаже своята признателност и благодарност, да го направи, като пусне своето благодарствено писмо в нашите кутии, а ние ще се погрижим то да достигне до адресанта”.
Кутиите за събиране на писма ще бъдат разположени на специални пунктове на 13-ти, 14-ти и 15-ти май от 9.00 до 15.00 часа пред входа на следните здравни заведения:
 София
·         УМБАЛ “Александровска” – пред I-ва и II-ра Хирургия;
·         Пред арката на УМБАЛ „Александровска“;
·         УБ „Лозенец“;
·         УСБАЛ „Св. Екатерина“;
Стара Загора
·         УМБАЛ „Ст. Киркович“;
„Помогнете ни да върнем вярата на обществото, че в България все още има способни, отдадени и качествени медицински лица!”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар